میسور؛ شهر قصرهای باشکوه!
در شهر میسور هند قصری وجود دارد که از نظر معماری و زیبایی اگر از تاج محل بهتر نباشد دست کمی هم از آن ندارد.
هندوستان سرزمین قصرهای زیبا، شهرهای پرازدحام و طبیعت خیرهکننده و سحرانگیز مملو از کوه، دریاچه و حیوانات عجیب است. طراحی پیچیده و نفسگیر قصرها و معابد این کشور و همینطور مناظر طبیعی بدیع و منحصربهفرد آن باعث بهت و تحسین بیننده میشوند و به ندرت مشابه آنها را میتوان در کشورهای غربی دید. در مجله دلتا به آشنایی با قصر میسور هند ، قصری تاریخی در شهر میسور کارناتاکا میپردازیم.
آشنایی با قصر میسور در هند
شهر میسور در ایالت کارناتاکا قرار دارد و به شهر قصرها مشهور است. در واقع، در میسور 7 قصر وجود دارد که قصر میسور بینظیرترین و باشکوهترین آنها به شمار میرود. این قصر که به نام قصر آمبا هم شناخته میشود محل اقامت پادشاه و خانوادهاش بوده است و هنوز هم اقامتگاه رسمی آنها به شمار میرود. قصر فعلی در سال 1912 و برای بیست و چهارمین پادشاه دودمان وادیار ساخته شده است و یکی از زیباترین و بزرگترین قصرهای هند به حساب میآید.
تاریخچه قصر
این قصر تاریخی بسیار غنی و پرفراز و نشیب دارد. این مکان از سال 1350 تا 1950 و به مدت 600 سال محل اقامت و زندگی خاندان سلطنتی بوده است. در این دوران قصر میسور ساخته شد و بارها مورد بازسازی قرار گرفت. در سال 1897 پادشاه آن زمان میسور به نام کریشنا راجندرا وادیار چهارم تصمیم گرفت قصری جدید در این مکان بسازد. چون قصر قدیمی که از چوب ساخته شده بود در آتش سوزی مهیبی از بین رفته بود. یک معمار انگلیسی به نام لرد هنری اروین مسئولیت ساخت و جایگزین کردن قصر جدید را بر عهده گرفت. ساخت قصر جدید در سال 1912 کامل شد و در آن زمان هزینهای بالغ بر 41 میلیون روپیه صرف تکمیل آن شد.
معماری قصر میسور
معماری قصر به دلیل سبک ایندو ساراسنیک زیبایی که دارد مشهور است. این سبک ترکیبی از سبکهای معماری هندی، اسلامی، راجپوت و گوتیک است. سبک معماری ایندو ساراسنیک جنبشی نوآورانه در معماری بود که توسط معماران بریتانیایی در قرن نوزدهم به وجود آمد. در این سبک، المانهای هندی و اسلامی با سبکهای معماری نئوکلاسیک و گوتیک در هم آمیخته میشوند.
نمایش تماشایی نور و صدا
این بنا به خودی خود آنقدر جذابیت دارد که سالانه میلیونها گردشگر را به سمت خود جذب میکند. با این حال، نمایشی تماشایی هم چند سالی است در این قصر برگزار میشود که باعث جذابیت بیشتر این قصر شده است. نورپردازیهای زیبایی در قصر کار شده و این نورپردازیها همراه با موسیقیهای هیجان انگیز نمایشی جالب برای بازدیدکنندگان به وجود میآورد. نمایش نور و صدا هر روز عصر به جز یکشنبهها و تعطیلات رسمی در محل قصر میسور برگزار میشود.
بیشتر بدانید: برای آشنایی بیشتر با مطالب گردشگری “معبد میناکشی هند” را مطالعه کنید.
همچنین بخوانید:
جشن رنگ ها ؛ دلیلی برای سفر به هند جادویی
دیدنی های بانه؛ بازار مرزی ایران
5 پل معلق و ترسناک جهان را بشناسید
با مجله گردشگری دلتا همراه باشید .